Skip to main content
motivacio

Com l’actitud i el cos poden millorar la teva vida

Els resultats que obtenim a la vida tenen molt a veure amb el nostre comportament. Aquest comportament és el que ens porta els resultats a la vida. Si volem obtenir un millor rendiment personal, hem de començar canviant la nostra conducta. I el nostre comportament és influenciat pel nostre estat d’ànim. L’estat d’anim és el que produeix la conducta humana. I el comportament diari té molt a veure amb els resultats. Si volem aconseguir els nostres objectius a la vida hem de tenir una bona conducta. Si volem tenir un excel·lent comportament diari hem d’influir molt en el nostre estat d’ànim. I, què és el que influeix en el nostre estat d’ànim? Les creences. Són l’associació que fem entre allò que interpretem i els fets rellevants que tenim memoritzats en el nostre magatzem mental. Les creences són més poderoses que la idea que tenim de la realitat. Les creences no és el que està passant, sinó el que estem interpretant, el que nosaltres estem creient sobre un fet. Si canviem les nostres creences segurament obtindrem un millor estat d’ànim, un millor comportament i, en conseqüència, uns millors resultats a la nostra vida; ja que les creences són una de les més importants influències sobre l’estat d’ànim.
protagonistaL’actitud es pot definir com l’estat de disposició corporal, nerviosa i mental d’un individu o d’un grup que exerceix un influx dinàmic o orientador sobre les respostes a les situacions en què es troba i els objectes i subjectes amb què es relaciona. Per tant, l’actitud amb la qual encarem el fets de la nostra existència és fonamental per arribar al nostre objectiu. El primer pas, doncs, és cultivar l’actitud que representa el 85% de l’èxit i l’aptitud, els nostres coneixements només són el 15%. Per tant, una bona actitud davant la vida serà molt important per aconseguir l’èxit.
Una altra forma de millorar els resultats és a través del que anomenem la fisiologia, entenent-la com en el seu més ampli terme la corporalitat: gestos, to de veu, respiració, velocitat de moviments. Per tant, la manera com controles el teu cos és també molt important. La teva postura reflecteix el teu estat d’ànim i el teu estat d’ànim reflecteix la teva postura. No pots estar trist quan la teva postura i llenguatge corporal indiquen el contrari. Si canvies la teva postura per a una més dret automàticament sentiràs més energia i poder personal. Tot el que afecta el teu cos físic tindrà un impacte sobre el teu estat mental i emocional. La teva respiració, el to i velocitat de la teva veu afecta el teu estat mental.
En els cursos fem una dinàmica de canviar la fisiologia del cos i el rostre, i passem de alegria a la tristesa alternativament cada segon, així es verifica com el nostre cos determina la nostra emoció. De fet, d’una manera inconscient tots ho fem. Al mal temps bona cara o el qui canta el seu mal espanta. Aquests refranys tan savis com antics, no són sinó exemples de canvis físics que provoquen canvis emocionals.
Si vols determinar l’estat d’ànim en el qual està la teva vida en un moment donat, cal que observis el teu nivell de passió, alegria, energia i intensitat que tens en aquest moment. Un estat físic de molta energia i passió no sempre és el millor per a cada situació, per tant, has de triar el millor estat mental i físic per a cada situació. Si vols canviar immediatament el teu estat mental i carregar-te d’energia, només has de moure el teu cos amb força i rapidesa i ho aconseguiràs.

posatenmarxaA continuació, et deixo algunes preguntes per reflexionar sobre la teva actidud i fisiologia:
– Quina actitud adoptes envers la vida i a l’afrontar el teu dia a dia?
– Què passaria si tinguessis una actitud més positiva davant els reptes que has d’afrontar?
– Com acompanya el teu cos la teva actitud?
– Quina postura pots adoptar per acompanyar-lo encara més adequadament i obtenir millors resultats? Quins moviments et poden ajudar a canviar el teu estat d’ànim amb rapidesa?
Esperem que aquestes preguntes i estratègies t’ajudin a millorar la teva actitud i fisiologia, i en conseqüència, obtenir millors resultats a la teva vida. Per tal d’aprofundir en aquests temes pots participar a la Jornada de Coaching del dia 18 de novembre a la FUB de Manresa que t’ajudaran a treballar aquests i altres àmbits de la teva vida.

Jordi Simon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *